TVM start campagne Veilig onderweg met #APPMOMENT

Afleiding door smartphonegebruik onderweg is een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen in het verkeer. Daarom start TVM, de gespecialiseerde verzekeraar voor Logistiek en Transport, de campagne Veilig onderweg met #APPMOMENT.

Met deze campagne wil TVM chauffeurs en transportondernemers helpen het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur terug te dringen. Appen moet kunnen, vindt TVM. Maar dan wel op het juiste moment. Dat geldt voor iedereen. Dus voor de planner, de chauffeur én de ondernemer. Met andere woorden: Pak je #APPMOMENT.

Bijna 69 procent procent van de Nederlanders geeft aan in het verkeer wel eens gebruik te maken van de mobiele telefoon: 56,7 procent doet dat tijdens het rijden (bron: SWOV). Bellen geeft 4 keer meer kans op een ongeval en bij sms’en of appen heb je zelfs 23 keer meer kans (bron: VIAS). Uit ander onderzoek blijkt dat automobilisten ongeveer 9 procent van de totale rijtijd met hun mobiele telefoon bezig zijn.

Iedereen weet inmiddels wel dat smartphonegebruik achter het stuur gevaarlijk is. Dat het niet kan. Maar mensen die werken in de transportsector kunnen niet zonder de smartphone. Daarom geeft TVM deze bedrijven praktische en preventieve oplossingen hoe hiermee om te gaan. Voor minder schade en meer veiligheid op de weg. De belangrijkste boodschap van de campagne? Pak dat (#APP)moment!

Bron: Transport-Online