Transportsector krijgt extra overheidssteun

Het kabinet breidt het steunpakket uit naar de transportsector. Transportondernemers kunnen nu ook tijdelijk gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is blij dat de regering na lang aandringen gehoor heeft gegeven aan de oproep hiertoe van de branche.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is bedoeld om ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten, zoals huur, terwijl er veel minder geld wordt verdiend. Tot nu was de TVL beperkt tot een aantal sectoren, maar het kabinet heeft besloten om deze regeling voor de periode oktober-december open te stellen voor alle sectoren. Niet alleen direct getroffen bedrijven merken de gevolgen van de overheidsmaatregelen, maar ook toeleveranciers, de transportsector en de voedingstuinbouw. Voor de tijdelijke verbreding van de  TVL is € 140 miljoen gereserveerd.

TLN reageert positief op de uitbreiding van de steunmaatregelen waarvoor de branche herhaaldelijk heeft gepleit. Voorzitter Elisabeth Post: “We zijn blij dat het kabinet eindelijk inziet dat ook transportbedrijven hard worden geraakt door de coronamaatregelen en dat ook zij in aanmerking moeten komen voor een tegemoetkoming op de vaste lasten.”

Volgens Post zijn transportbedrijven onlosmakelijk verbonden met de sectoren die zij bevoorraden. “Denk aan de horeca, maar ook aan de evenementensector. Transporteurs vallen al zeven maanden buiten de boot voor deze overheidssteun, terwijl zij net als bedrijven in de cultuursector en de horeca kampen met veel omzetverlies. Voor die ondernemers is het goed nieuws dat zij nu eindelijk een beroep kunnen doen op een subsidie voor hun vaste lasten.”

Bron: Transportlogistiek.nl