Negatieve corona-uitslag nodig voor Groot-Brittannië

Vrachtwagenchauffeurs van buiten Groot-Brittannië of Ierland moeten vanaf 6 april aanstaande een negatieve corona-uitslag hebben wanneer zij langer dan 48 uur in Groot-Brittannië moeten zijn. Dat heeft transportminister Grant Shapps zondag aangekondigd.

Vrachtwagenchauffeurs die Groot-Brittannië binnenkwamen waren vrijgesteld van testvereisten. Premier Boris Johnson had al laten vallen dat Groot-Brittannië mogelijk de beperkingen op aankomsten van reizigers, inclusief vrachtwagenchauffeurs vanuit Frankrijk zou gaan testen om een derde besmettijngsgolf te voorkomen.

Een soortgelijke stap van Frankrijk in december veroorzaakte chaos in Kent toen het op zeer korte termijn werd ingevoerd, maar men is van mening dat er nu voldoende sneltesten beschikbaar zijn om het hoofd te kunnen bieden aan vertragingen.

De Britse regering heeft buitenlandse reizen tot ten minste 17 mei verboden, hoewel essentiële werknemers zoals vrachtwagenchauffeurs de grens wel mogen oversteken om de winkels en fabrieken van het land te bevoorraden.

Bron: Transport-Online